nöjd

för en gång skull känner jag mig faktiskt nöjd med mig själv just nu. :) Hur jag ser ut och kroppen och det ... ja, undrar hur länge det varar, tills jag ska gå i vattnet på vattengympan? :( uch nej..
Snart ska jag med bussen till ystad, ska träffa annelie. :) uppdaterar mig senare.




Uppdatering.

Jag tog bussen/taxin in till stan halv ett innan idag. :) Riktigt trevlig chaufför som körde mig. ^^, Tog min cykel och gjprde ärenden i stan, bl.a. till apoteket år mamma och sedan cyklade jag runt i stan och letade efter ett lönekontor. Jag ringde sedan mamma, så hon kollade upp det på internet. Det var liksom mitt emot öp-torget. :) Så gick in och fick färdigt med mina försäkringskassa-papper. Hon tyckte det var konstigt att jag inte hat blivit månadsanställd på detta jobbet jag har nu, då skulle jag få mer pengar sen eller något var det. :/ Men inget jag kan hjälpa inte. Efter det, så var klockan två, då cyklade jag upp till annelie. :) Vi spelade spel och pratade och hade det trevligt. Jag cyklade ifrån henne halv fyra, för då tog jag mig till sjukhuset, till bassängen där :) För idag var det ju vattengympa för oss gravida. ^^, det började fyra till fem. Idag handlade det om värkarna, bedövningar och förlossningen. :) Så intressant. (: Det är olika varje vecka. :) När det var färigt, cyklade jag och lämnade cykel, och upp till ansré en stund tills pappa kom och hämtade mig. :) Nu är jag hemma och sitter och äter hemmalagade köttbullar, potatis och sås minsann. :) ajja, ska se vad som kommer på tv :) Puss. 

Skadeglädje/Malmö

Det var varit en lång dag, känns det som. :) Fick stiga upp tidigt idag också, och det var absolut inte det lättaste i morse. :O Jag var så trött och jag låg så otroligt skönt i den sköna söngen tillsammans med alla de hundar jag hade runt om kring mig i sängen. <3 Vi somnade så otroligt mysigt igår kväll, fast de hoppade upp i sängen före mig och valde plats, som såklart var i mitten och på täcket, så jag fick försöka krypa ner i den lilla bit täcke jag fick. För de låg så sött att jag bara inte ville flytta bort de.

Måste bara skriva vad som hände innan jag skulle gå och lägga mig. :D:D:D:D Jag har aldrig haft så roligt förut som jag hade just det tillfälllet. <3
Jag satt framför datorn inne på Karls rum, som jag hade suttit hela dagen. :) Sedan så skulle Karl gå och lägga sig och bad mig att gå ut därifrån, så jag sa snart. Sedan så såg han en kisspöl på golvet bredvid soffan, så han bad mig torka upp det, för jag hade alllla mina hundar inne hos honom. Jag sa till honom att jag ska öra det snart, ska bara göra klart på datorn. Så han gick ut ur rummet och borstade tänderna eller något som man gör innan man ska lägga sig. :P Sedan kommer han in i rummet igen, och ska sätta sig vid hans andra dator. Så jag tittar lite på honom, så se jag honom halka till och ta tag i skrivbordet. :O Jag fattade direkt vad det handlade om, han hade halkat i kisset som låg på golvet. :O:O Jag började asgarva, jag kunde fanimig inte sluta. Till slut så brjade jag gråta. :O:O Det var helt sjukt. Såklart tyckte inte han att det var ett dugg roligt. :( Så han kastade ut mig när jag skrattat klart och kunde gå upp ur soffan. :P 


Pappa körde mig till Rydsgård 09:00, för att jag skulle hoppa på tåget 09:20. Lite panik jag fick, när jag skulle ta ut biljett, när jag insåg att det inte fanns någon automat på den sidan, så jag gick gå till andra sidan och fixa biljett, som inte ens funkade. :O Men åkte gratis till Malmö iaf. (: Träffade då Emma på tåget. :)  Ja, vi shoppa och hade allmänt trevligt tillsammans. ^^, Det jag handlade var bl.a. En vinterjacka, vinterskor, tjocktröjor, linnen, byxor, smink, tofflor. Ja, sen minns jag inte. :) Men fy vad det var skönt att bara göra en sak för sig själv. <3
Vi åkte till ystad med tre-tåget. :) Åkte till farmor kvart över fem. :) Jag kom hem för en timme sedan, :) Nu brjar andra avenyn, så kan inte skriva mer. :)

Just det, kom på att jag och emma började asgarva på tåget hem :O:O Det var helt sjukt. emma sa; kolla där, det ser ut som hon är död. Det satt en kvinna bredvid oss p andra sidan som liksom sov med öppna ögen och stirrande på oss. :O Det såg förjävla roligt ut. :P Men hon var säkert vaken, och visste att vi skratta åt henne. Såg så himla roligt ut. :D:D:D:D Sen blev vi så trötta att vi skratta åt allt möjligt. :P

I morgon ska jag träffa annelie, sedan är det ännu ett pass för vattengympa :P hehe.

Baaah!!!

Ja, vad ska man säga? jag förstår ingenting numera! Hur kan det bli såhär helt plötsligt!!?? Nu flyttar jag hem till rögla igen, men sorgen i själen. Varför det? Därför att jag äger en hund som en viss person inte tål, och måste kasta ut henne! Då har jag inget annat val än att vara där athena är, hon är ju trots allt min älskade hund, inte bara en leksak! Att man kan dra den slutsatsen för en hund, plus att kunna förlora kärleken. Jag slänger inte bort min -åriga hund bara för att någon inte tycker om henne och vill ha bort henne! Never! Så lite betyder hon inte. 
Hon har även varit min enda anldning till att sluta tänka onda tankar om livet osv.. Låter knäppt och barnsligt. Men om jag hade dött, vad hade athena haft kvar då? Nej, ingenting! Hon har bara mig. Alla andra har mer än en person........   Jag bara tänker, hur kommer det bli sen?! Fan! Jag fattar det inte! 


Iaf. Jag har suttit hela kvällen och pratat med en tjej som är samma som jag, som är gravid och ska föda två dagar innan mig :D Det känns så skönt att få prata med någon som sitter i samma stol. :)
Nu ska jag nog gå och lägga mig och deppa eller något.!!! 

Vecka 25 (24+3)

I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.


Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.


Partner:

Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.

 
Mödravården:

Från och med vecka 25 mäter barnmorskan också livmodern. Det kallas symfus-fundusmått. Det görs genom att mäta längden från blygdbenet till livmoderns överkant på utsidan av magen. Värdet förs sen in i ett så kallat gravidogram, i din journal. Det finns en normalkurva men man behöver inte följa den exakt. Kurvan ger en bild av hur fostret växer. Ni fortsätter era besök på mödravårdscentralen regelbundet var fjärde vecka till vecka 28.


Egna tankar:

Ja, bara 15 veckor kvar tills det jag fruktar mest av allt, förlossningen. :O
Men innan det, så har jag ju ändå de här veckorna att förberea mig. :)
Men det känns som att jag inte kommer hinna allt, eftersom tiden går så fort hela tiden. Hinner ju knappt känna av att jag ens är gravid, nästan. hehe. Ja, min navel börjar bli mindre ihålig, dvs den börjar dra sig utåt. Jag har även skit ont precis undertill naveln, som ett fett blåmärke. Det syns inget blåmärke, men tror ändå det är det, innuti iaf. Det hände en liten olycka häromdagen. Jag hade cyklat från ystad till mirelle. När jag var hos henne bromsade jag cykeln, och jag trodde inte bromsen var så bra, så jag "flög" framåt, på cykelstyret. Alltså hela den pinnen tryckte hårt som fan på min magen, fy fan vad ont det gjorde. :(
Ja, magen kan jag inte dölja längre, och alla mina kläder är för små. Tröjorna går inte ner om magen, och byxorna går inte att knäppa. :( Här får man gå med mjukis redan. :O Men i morgon ska jag shoppa iaf. :)
Ja, jag har inte tagit någon ny ild på magen, vilket jag kommer att ångra senare, då jag kanske vill se hur det växer varje vecka. Men jag orkar inte. Får göra det snart. :( Jag har inte fixat mina försäkringskassa-papper än heller. Känns riktigt akut nu faktiskt, men det är inte så lätt som jag trodde. Täkte ge dem till chefen på mitt jobb, men vilken hef? Finns aldrig någon där. :( Så jag får gå till lönekontoret och be de fylla i det, annars får jag inte ut någon mammapeng. Det vill jag ju ha, eller det måste jag ju ha. Nog om det.
Bebis sparkar heela tiden nu nästan :P hehe, här får man aldrig en lugn stund av stillhet om magen. :P Men det är så härligt. :D Man kan till och med se det nu på magen. :P hihi, min lilla bebis. När jag sitter och tänker på att ag har en bibis i magen, då kan jag inte gfå in det i mitt huvud. Jag kan fortfarande inte fatta att i min mage, så liger det en ny människa. :O

Nu är man i rögla och softar. i morgon ska man till malmö med söta emma :) hihi. Men uch vilken tid, vi ska åka 9. Jag är inte pigg på tidiga dagar, men vad gör man ite. haha hon är ju så morgonpiss så det inte är klokt. :D

Draft: Sept. 27, 2009

sitter på mirelles dator just nu, en pytteliten dator så är jätte svårt att hitta rätt på knapparna. :P
Idag har man jobbat, eller ikvääll rättare sagt. Visstl, det gick bra, vi blev bara klara med allt strax efter sex.:O vilken dötid det blev där, så man städade och hade sig för att få tiden´att gå. :P Men säger, äntligen ligger man i denna håra soffa :O :´P hehe´. och jag kunde ha varit klar med datorn redan klockan tio, men kom inte in förrän tjugo i elva. :O för dum som jag var så provade jag att skriva in koden till internetet tre gåånger. Jag hade helt totalglömt att det liksom är tre gånger man bara får prova. Så i 40 minuter gick jag här och letade efter någon lapp eller vad som helst till det, där det står puk-koden på. ´För det hade varit hemskt om jag låtet det vara så när mirelle ska till skolan i morgon bitti och se att hon inte kommer ut på nätet. Men till slut hittade jag äntligen det. :P hehe, sånt besvär. Jag börjar iaf sent i morgon. haha 07:30. (H) men måste ändå sova snart. :)

 

Uch, känner verkligen att jag vill skriva av mig här, men det är för mkt som är ens ensak. :( och helt ärlig här kan man aldrig riktigt vara.. Jag orkar bannemig inte sitta och skriva dagbok för hand längre. :( Det hade varit kul senare, men orken finns inte längre, man får så ont i handleden.

 

På lördag, 3 oktober 2009 har jag och andré varit ett par i ett år. det känns som att tiden bara har rusat förbi! Vart tog den vägen??? Det är både bra och dåligt på samma gång.
Men då ska jag nog skriva i någon bok, om mig och andré. om mina minnen tillsammans med honom och sådant smått och gott. Det är ju verkligen viktigt att ha sparat tycker jag. <3 jag saknar honom just nu. jag vill bara krama om honom och pussa honom på ett sådant kärleksfullt sätt att det är helt underbart. men när får jag chansen? när är det läge?
när kan du visa? när vill du röra? Kärlek är stort, för alla. Alla vill ha kärlek, men det är lika viktigt att ge också.
Bebis vill också ha kärlek. När ska du lära känna henne? 


fan vad jag vill skriva.   God natt! 

jkmcnjod

God kväll. Då har man kommit hem från jobb, fast det var ändå ett tag sedan. :) Jobbade kväll igår och dag idag, och sov hos Mirelle på natten. Har ont i fötterna som vanligt, och är himla ovanligt super trött. Mina ögon har svidit ända sedan från igår innan jobbet, vet fan inte vad det beror på egentligen. ;S När jag kom hem idag, 13:30, har jag diskat, viltar lite och handlat. Handlingen gick inte så lysande, men fick hem allting som skulle handlas. :) Atti ligger och myser här bredvid mig i soffan, vilket gillas mkt, hon är nog mkt trött efter så mkt cykling, haha, inte för att hon anstränger sig. Hon bara sitter där i korgen och tittar på allt möjligt. :D Ska ha riktig lördag idag med chips, dipp, godig och läsk. :D Hehe, går ju bra en dag i veckan iaf :D:D:D Hoppas det då går något bra på tv:n :D:D

fre

fredag ida a... Jobb snart. Trött ja.

Var i rögla igår, tog bussen in till ystad i morse halv 9..
inget intressant här inte..
vecka 25 idag.. hatar det för tillfället. inga kläder passar, har inget att ha på mig. när jag väl hittar fula mjukis jag KAN ha på mig, så klagas det.. har ju inget val! fan. .  aja, ska sminka mig nu. försöka med det, kanske känns bättre dåöö.

torsdag

en grå dag? regn? nja,, det är över nu.

Jag kom på en sak jag aldrig skrev i gårdagens blogg, eftersom det var så konstigt. Känns som att jag fick en minneslucka just den tiden, men det kom tillbaka sen. :S När jag cyklade ifrån sukhuset, så klarade jag knappt av att cykla, jag hade en sådan värk i vänster sida av magen, långt ner.. Det var den värsta känslan jag haft hittills, trodde jag skulle ramla av cykeln. Men jag kom hem precis, det tog sin tid. Jag kände mig otroligt svimfärdig när jag gick upp för trappan här i lägenheten, var tvungen att sätta mig ner och andas. Tänkte hela tiden, måste ringa andré, för detta var inte normalt. Men tanken kom att jag kan ju inte störa honom på sitt nya jobb. Så jag satt där ett tag, tills jag klarade av att gå ändå in vilket inte var alls långt. Jag klarade av att ta av mig skorna och släpa mig till sängen då älskade athena kom och slicka mig i huvudet när jag låg i sängen och gallskrek av smärta!! Det var verkligen skit jobbigt. Men till slut så somnade jag, av all den trötthet det blev av den smärtan. Nej, uch :(

NU sitter man i mörker och gör ingenting, väntar bara..

Vattengympa

Kväll vart det nu ja.. Känns som man har haft fullt upp hela dagen.. Så nu är jag trött.
Jag träffade Emma klockan 13:00. :) Vi gick lite i stan och tittade lite. ^^, Sedan gick vi och fika. När vi satt och fika, så ringde det dolt nummer till mig. Jag svarar aldrig på dolt nummer numera, tycker inte om det. Men Emma övertalade mig om att det kanske var viktigt, ja och det var det. Det var en barnmorska som ringde och frågade vad jag skulle göra klockan 16:00 idag, alltså om en timme då. Idag började nämligen en omgång med vattengympa för gravida. :) Så sa hej då till emma, hem och ut med atti. och sedan på cykeln ner till badet på sjukhuset, eller ja, samma bygnad som jag går till barnmorskan till. Det var grymt jobigt i början, att visa sig. Men sedan kändes det okej, när man liksom var i vattnet och hängde med läraren på hennes rörelser. :) Sedan var det avslappning i en hel halvtimme i vattnet, riktigt skönt. :D:D:D:D aja,

jobbigt !

Happ, sitter man här igen och skriver..
Kom nästan precis hem från jobbet mitt. Cykelturen är ju inte det roligaste, speciellt inte när man har jobbat heöa dagen och har så himla ont i hälarna så det inte är sant, så är man tvungen att sitta på cykln och trampa i motvind en halvtimme. Nej, nej. Inte gilla.. Jag jobbade kväll igår, gick bra. Jobbade dag idag, gick bra. Jag var köksa idag igen, som gick bättre idag faktiskt. (: Så allting gick så smidigt. Jag sov hos Mirelle inatt förståss. :)
Snäll syster. <3.
Så ska man snart på cykeln igen och cykla och göra lite ärenden i stan, och sedan ska man hem till farmor och ja,? titta på tv och så. :) För hennes sällskap skull. :) Nu vart det inget mer att skriva. <3 puss.  

athena <33

Goood kvääälll. :)

Ska vara kort av mig, vi ska nämligen se film nu. :)
Igår var jag hos annelie frn 15:00-20:30. (: Vad vi gjorde? Vi bakade chokladbollar som man inte kunde kalla chokladbollar. :O Och vi spelade lite sällskapsspel, och konstigt nog så vann jag hela tiden. :P Så vi spelade tills hon vann någon gång också. :) Ja, när jag var hos annelie kom mirelle och hämtade athena. :( För hon ville inte att dezza skulle behöva vara ensam på kvällen, så athena sov hos mirelle. Gud vad jag har saknat henne. När jag kom hem mös jag och andré med chips och film, 17 again. :)
Det var denlördagen, men sutade inte förrän klockan 04:50 i morse, :P För vi såg en film "Mask" då. :) sen sov vi gott. Steg upp 11:00 i morse. :) Jag trodde athena skulle komma tidigt, men hon kom inte förrän precis nästan, 16:50. Men nu är hon här iaf. Vi har inte gjort så mkt mer än att se film idag heller och jag har diskat. :) Ha det fett bra! Puss

Vecka 24 (23+1)

I magen:

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.


Mamma:

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.


Partner:

Du kan troligen känna fostrets rörelser när du lägger handen på magen!


Mödravården:

Du går fortfarande på mödravårdens regelbundna kontroller var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Ja, tankarna är att tiden går så otroligt fort! Redan vecka 24 av 40?! Hm. :)
Min lilla bebis sparkar så mkt nu för tiden, ibland kan jag inte ens somna så mycket hon ska sparka. :P Speciellt igår kväll, hon kanske märke att man var lite sur och irriterad och så, så det gjorde henne kanske orolig. :( Men det är en härlig känla när man känner det hela tiden, men jag trodde det skulle kännas på ett annat sätt. Men detta är också underbart. ^^, Jag tror att jag ska till mvc om någon vecka, är inte säker. Jag läste igår att barnet kan höra ellting vad man äsger och runt omkring. (: Hehe.

   

700 gram

   

27 cm





Redan 24 ?:O

Då var det redan lördag!??

I torsdags jobbade jag kväll, 15:22-21:15. Det kändes helt okej att jobba den kvällen. :) Men tyvärr, s blev vi klra med allting redan klockan 19:30, så från det till 21:15 satt vi bara och väntade på att sluta, men jag fick gå en halvtimme tidigare iaf. ^^ Mamma kom och hämtade mig hemma hos Mirelle, och vi hämtade André i Ystad. Sedan åkte vi hem till Rögla. Vi gick och lade oss nästan direkt, och tittade på kvällens idol på datorn. :) Igår, fredag?? Ja, då gick jag in i vecka 24 iaf. :) Låter jätte mycket tycker jag. :D Om en vecka är det bara 15 vekor kvar. :O Ih! Börjar känna oro inför förlossningen. :O:O:O:O
Ja, igår vart det inte så mkt, vi åkte tillbaka till Ystad iaf.. Jag somnade ganska tidigt.
Nu sitter jag här och väntar tills klockan ska bli 12:00, så Andre lovade att vakna och stiga upp så vi kan se fortsättningen av Wallander Tjuven. Så jag sitter framför datorn för att fördriva tiden..
Idag ska jag umgås med Annelie en stund, mer händer inte.
Ha det fint. PUss.

Köksa

Ta dagen som den är!

Jahapp. :D Onsdag idag då, ett litet tag till. Tiden går fort minsjäl. :) Det är riktigt skönt må jag säga. Ja, iaallafall. :) Dryyyyyg morgon det var! Det var kallt som sören att cykla klockan sex, och örkt var det också. Men kallt, uch ja. Vantar, mössa och halsduk nästa morgontur, helt klart. :O
Det var riktigt stressigt på jobbet tyckte jag, för idag var jag köksa, dvs att jag var i köket heeela dagen och fixade frukost, lunch och disk och allt det där. Det är ju inte så enkelt när man inte vet vad människorna ska äta till frukost och allt sånt? :S Och efterrätt efter maten skulle man ha fantasi till att välja ut, och det hade jag jätte svårt för. Det tog mig nog 40 minuter att tänka ut något, så det blev liksom bara glass med chokladsås som ag kom fram till. Ja, så hittade jag ett recept på choklasås, som ag följde till punkt och pricka?? Ja, hur mkt är egentligen 1 hg kakao? Såsen blev verkligen ingen sås, smaka inte som sås, såg inte ut som sås och ja. :O Herregud! Så jag gick och hämtade konserverade fruktcoctales? Så duktig är jag när det gäller köket. :O:D
Sedan var klockan lite över vad jag egentligen skulle sluta, så jag gick. :D Cyklade äntligen hem, med Athena bredvid mig. ;) Så har jag varit dötrött hela dagen nu, med huvudvärk och massa sånt skit. :( Men nu mår jag bra. :) Men har inget att göra, så diskade "lite" för att ördriva tiden. Men nu är det dött. :P


15 septembet

Häärlig dag=ledig :P
Det vill jag vara varje dag. :D
Men i morgon ska jag cykla till jobbet klockan 06:00, jej uppskattas riktigt mycket :O:S
Idag har det dock inte hänt så mycket, inte igår heller då jag också var ledig.
Minns inte ens vad jag gjorde igår. :(
Jo nu, jag cyklade iaf upp till Sandra klockan 16:00, men var inte hos henne förrän 17:00, för jag var in om på Willy:s och handlade goda winerbröd. (: Vi satt och snacka en massa och hade det trevligt. Mindre trevligt var det när min medföljare till hund Athena kissade på tre olika stället inne hos henne. :( 
Jag cyklade hem igen klockan 19:00, då var det dags för kvällsmat som egentligen skulle bestå av chili con carne, men André tyckte det var försent att göra det då, så jag gjorde makaroner och köttbullar istället. :)
Vi gick och lade oss tidigt, jag somnade såklart, medans han låg vaken länge och väckte mig många gånger som vanligt. Idag, har man inte gjort så mycket heller. Var nere i stan på bikhandeln som en tjänst till min syster bara, mer har inte gjorts. Vi lagade chili con carne idag i stället, så vi har nästan precis ätit. Mätt som man är nu, orkar man inte ens gå och lägga sig, för det innebär att man ska röra på sig och gå ut med Athena också. :P Haha. :P Men ska bli skönt att sova, när jag ska jobba i morgon. :O Nu ska jag försöka resa på mig, med min tjocka mage :D:D Hej då. God natt!


Vecka 23 (22+2)

I Magen:

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.


Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.


Partner:

Hjälp din partner att stressa av. Prata med varandra och ta reda på vad som gör henne stressad. Ofta kan det vara osäkerhet om framtiden, exempelvis er ekonomiska situation eller frågor inför förlossningen. Prata, prata och prata! Det kan också vara lugnande för henne om ni diskuterar och planerar förlossningen och tiden strax efter den. Läs mycket tillsammans om de saker som gör henne orolig. Det får också dig att känna dig mer delaktig i graviditeten.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka mödravården regelbundet, ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Jag växer och växer. Folk lägger märke till att jag är gravid nu och jag känner sparkarna mer och mer. :) Mer har jag inte att tillägga. :)


söndag 13 september

Ligger här och har super duper ont i fötterna, så jag är tvungen att ligga här i sängen. :O:O
Igår vart jag på jobb, 14:22-21:15. Jag träffade en gammal vän där som även jobbar där nu, vilket var trevligt. (: Hehe, och förstår inte, hon frågade om jag var med barn. Jag undrade om det syntes. :O Trodde inte det skulle synas så mkt egentligen. Men ja. :)
Det gick bra annars på jobbet, förutom att tiden gick så otroligt sakta som alltid. :O
Sedan var det äntligen dags att sluta, då skulle jag cykla till Mirelle, vilket inte är så jätte långt. Och mörkt var det, så jag kunde knappt cykla, trodde det skulle finnas gatulampor, men icke. :O
Mirelle och jag satt sedan i soffan och tittade på film och åt lite chips. :) Jag somnade i soffan, så gick sedan upp och lade mig.
Öh, sen skulle man upp igen klockan 06:00 i morse, skynda sig med allting och sedan cykla till jobbet 06:55-12:53. Efter detta har jag så jätte ont i fötterna, de pulserar som fan. :O 
Men posetivt var att det gick jätte snabbt att cykla hem idag, tsm med Athena. Så nu ligger man här i sängen och tar det äntligen lugnt, och väntar på André som ska komma hem, så vi sedan kan laga chili con carne. :)
Ha det nice. Pussss.. <3<3



hmhmhmh

Dagen har bestått av nörddator och nördtv.?!
André ringde och väckte mig kvart över 12 innan, vilket har fått min dag upp och ner.. Har varit på dåligt humör, sur och sådär och trött som tusan. Men André kom hit klockan 16:00. :) <3 Vi har bara tittat på tv och så, mer har jag inte att skriva om dagen :S Vi ska snart ut till mitt rum och se någon film och sen sova. Jag ska jobba i morgon. :( 14:15 tror jag jag börjar. :( Jag vill inte!!!

hkbngmnbbs....

Så sitter man i Rögla igen.. En massa tankar blandas i mitt huvud just nu.. Vet inte hur jag ska hantera detta! Det blir bara svårare och svårare. "/ Vill bara blunda för allt, men det är inte så enkelt! det är alltid lättare sagt än gjort! Det har jag verkligen märkt
Men kan dock ingenting göra just nu, bara låta det vara.

Idag gick jag upp tidigt, fast jag inte behövde cykla till jobbet. :) Jag gick upp halv tio i morse, vilket kändes underbart faktiskt. Så mycket man kan hinna med och dagen försvinner inte så fort heller. Men jag gjorde ändå ingenting den tiden jag satt ensam vaken. :)
När klockan var runt ett, vaknade älsklingen iaf, men då skulle jag gå. :) hihi. ^^
Cyklade hem till Annelie och umgicks med henne ett tag. Vi pratade en del och spelade Buzz. :)

Orkar inte skriva mer... Snart börjar idol, då kanske man får sig ett skratt iaf. :)

Ha det bra!!
 

Utrycka sig?




Give me a reason.



Ibland är det omöjligt att kunna utrycka sig på rätt sätt. Då blir allt ett missförstånd,
som man kanske sedan inte kan ändra på.
Iband är det något som sitter fast hårt i huvudet som gör att man gärna vill prata,
skriva sjunga, ja vad som helst. Då blir allting helt plötsligt så otroligt jobbigt,
och man orkar inte med någonting alls.
Jag ill utrycka mig, men det går inte. Det är fruktansvärt jobbigt!
Här ligger man ensam i sängen och vet inte vad jag ska ta mig till..
Athena ligger under sängen och snarkar för fullt,
som hon förståss alltid gör. Jag är glad att hon finns, eller mer än glad.
Som sagt, det går inte att utrycka sig.
Jag hade tanken på att skriva av mig, men när jag började skriva
så sumpade det sig, och hjärnan har typ bara lagt av helt..
Det finns ingenting att göra..
Ligger och väntar på att han ska komma hem igen bara,
mer händer inte i min värld just nu.
Ne, ska kanske försöka sova nu!
Puss!



Skivet: 01:24

jobbjobbjobb :P trötttrött

Det vart ännu en dag att spola ner i toaletten. Speciellt i morse. :O Jesus vad trött jag var.. Samma visa i morse då, upp halv sex och cykla till Mirelle klockan 06:00. Sedan väntade jobbet 06:55.. Tiden var lång idag! Fast jag bara arbetade en timme mer än igår. Ajja, det var skönt när jag fick sluta iaf. :) Då cykla jag till Mirelle igen och diskade åt henne. ^^ Sedan cyklade jag hem till min älskling. (: Haha! Han hade nästan nyss vaknat när jag kom hem. :O Och jag liksom hade jobbat :P Haha. :D Men jag somnade nästan direkt. :P Var så fruktansvärt trött. :O
Jag pratade med pappa i telefon innan idag också, och han har bokat in mig till en intensivkurs för körkort i oktobet :). Hihi, pappa är snäll. ^^, jag och André har precis ätit middag, och innan det stod jag och bakade, tyvärr vet jag inte vad det heter jag bakade. Men jag gjorde en mördeg och mosade ner dumlegodis i det. :P Haha. Får hitta på något namn. (; Vi käkade iaf fiskpinnar och pommes. :) Och snart börjar idol, som vi ska se, med chips, kanske ;D Men låter det nog vänta tills maten har smält ner i magen. ;P Det ska sovas som fan i morgon bitti :D Ledig i morgon. :D woho. Det ska jag ta vara på. <3<3<3 Hej då.

<3<3



Jag älskar Athena <3 En allra bästa vän i alla situationer <3


Jag älskar André <3 En känsla jag aldrig har haft förut! Jag hoppas att vi kommer klara allting tillsammans.



Jag älskar vår dotter, som ska komma till välden! Hon ska få det bra! <3


Jag älskar min familj, som finns där för mig i alla lägen <3


Och, jag älskar mina vänner. <3 issa håller jag på att tappa kontakten med och vissa har jag fått kontakt med igen, efter lång tid. <3

Plågodag!

Äntligen hemma efter en låång, låång dag!
Klockan ringde klockan 05:15 imorse, vilket var rena plågan för mig, speciellt för att jag inte kunde somna inatt och låg vaken så mycket.:( Men jag fick tvinga mig att stiga upp och göra mig i ordning för jobbet som väntade mig 06:55. Jag tog cykeln och Athena och cyklade hem till Mirelle, som bor bredvid jobbet klockan 06:00, så jag var hos henne 06:30, där jag lämnade av Athena så hon kunde umgås med Dezza, Mirelles hund. :) Ja, sedan cyklade jag vidare till jobbet, tog rapport. Fick veta att jag var helt själv på min avdelning. :S Första dagen?! Alla gick, jag tänkte; vad fan ska man göra nu?  Satte bara på en kanna kaffe och väntade, tänkte först fixa med frukosten men kylskåpet och allt annat var åst och jag hade inte fått nycklar än. ;S Men det kom två stycken runt 07:30 som tur var. Idag gick det hyffsat bra på jobbet, jag börjar så smått komma in i rutinerna de har.. :) Fick egna nycklar idag också. ^^,  och slutade 12:00, riktigt skönt. Så var det till att hämta Athena och cykla hem till Ystad igen. (: Sen var jag dötrött, somnade klockan 16:00, i tio minuter. För kom på att jag skulle sticka till farmor. Så jag tog Athena och cykeln och for till farmor. :) Mirelle var också där. :) Vi åkte till apoteket nätan direkt, för både hon och jag hade huvudvärk. :P Sedan så skulle jag klippa gräset, men blev inget av det för så svag som jag är (speciellt idag) så kunde jag inte starta gräsklipparen.. :) Skönt ändå, så plockade lite plommon till farmor i stället. ^- Sedan somnade jag på golvet i tv-rummet. ;S Vilket inte känns så bra nu, har ont i ryggen. :( Nu ska jag och André se på Idol och äta vitlöksbröd. (. Mumsi. ^^ Sedan kommer min favorit "Andra Avenyn" :D:D hihi. Uch, ska upp lika tidigt i morgon och jobba. :( Ser inte fram emot det, men money. <3

Skadeglädje?

Då vart det redan kväll?! Vart tar all tid vägen? Fast vi vaknade hyfsat tidigt idag, så har man ändå inte hunnit att göra någonting? :S Jag har dock varit på Willy:s och handlat lite iaf, så helt sysslolös har jag ju inte varit. Jag hade Athena med mig i cykelkorgen. För det är synd att lämna henne, hon blir så ledsen. När vi cyklar mot Willy:s, så hoppar hon bara ur korgen och gör en volt ner på marken, och viftar på svansen. Hehe, lite kul var det faktiskt, men undra vad folket runt omkring tänkte..
Nu sitter jag och äter middag, ensam, för André har visst somnat i sängen. "/
Och i morgon ska jag jobba, 06:55.. Det är bara att hoppa upp på cykeln klockan 06:15 och cykla iväg. :P
Nu ska man bara sitta och vänta på att klockan blir 20:00 iaf, då det kommer ett program på tv 4, Tina cooknågonting. :P hehe.  Ha det bra.


Sparkar <3

Haha, äntligen. ^^,
Igår kväll/inatt kände jag de första sparkarna från den lilla tösen i magen.
Och låg precis här i soffan och bara njöt av de små sparkarna jag kände (:
Hehe, trodde inte det skulle kännas så som det gör, men känns som små knuffar innifrån och att det liksom bubblar i magen på något konstigt sätt. :P
Men det kommer säkert att kännas starkare senare, vilket jag ser fram emot. :)
Men jag får nöja mig med detta sålänge. :P Hehe, kan ligga helt stilla hur länge som helst och bara hålla min hand på magen och vänta på de små knuffisarna jag får känna lite då och då. :D
Hehe, ville bara skriva av mig med detta ^^,

06 September, 14:10

God morgon, eller middag eller ja..
Igår kom jag inte till André förrän klockan var ungefär 20:00, vilket var senare än jag trodde.
Men jag kom ju i alla fall dit, vilket jag tycker var huvudsaken. Vi bröjade laga mat direkt, vilket gick sådär. hehe. Som det ser ut i köket. :O Och ingen av oss orkar röjja undan där, än iaf. Vi gjorde spaggetti & köttfärssås, vilket jag kan tycka inte ska vara så svårt, och inte bli så kladdigt och stökigt till. Men jo, jag lovar att det blev en katastof med det.. Men gott vad det iaf. :) Och vi åt till film, Så många filmer det gick på tv igår kväll. :D hehe
Senare blev det mitt val av film, "sthlm boogie" (: Och chips senare. Sedan var det god natt. Fast somnade inte förrän klockan var 06:00. :O För André såg på tv fram till 04:30, sedan blev jag pigg som fan och kunde inte sova. :O Så jobbigt, så har sovit ända till 13:00 idag. Har precis ätit frukost och så, mer har det inte hunnits.
Och så sitter jag här och tror nästan jag ska dö ibland, har så himla ont i hjärtat eller något som är i närheten av hjärtat. Då och då kniper det till som fan, eller jag kan inte förklara. Men ont som fan gör det!
Nej, nu känner jag mig rastlös, funderar på att fixa i köket, men fan heller ensam.

Athena <3

♥ Jag lever i ungefär 15 år.


♥ Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.


♥ Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.


♥ Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.


♥ Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.


♥ Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.


♥ Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.


♥ Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.


♥ När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.


♥ Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.


♥ Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.



Jag älskar dig. 
Din hund.



       
                                                                                  

Mobiljävel

Jahapp, då var det en ny dag, lördag. :)
Idag bjuder dagen på ledigheter. hehe. Älskar när jag är ledig från jobb. <3
Jag sitter fortfarande i Rögla, men ska förmodligen snart åka till min efterlängtade
pojkvän som väntar på mig i Ystad. ^^)
Hihi, men han var dum i natt och ringde mig klockan 02:00, när jag nästan precis hade lyckats att somna. :P
Och vad ville han? :P nej, ingenting. Han ville bara veta var våra hundar här är någonstans. xD
Så jag gav igen på honom i morse och ringde upp honom 09:30 och väckte honom då, men
fick tyvärr inte prata så länge med honom för han skulle fortsätta sova. :P haha. ;D
Sen rindge han och väckte mig igen när klockan var 12:30. :P Så typiskt. Måste nog ha mobieln på ljudlöst om man vill ha en sömn utan väckning. :D

Ajja, nu ska här duschas och sådant. :d ha det fint.

Cykeltur

God kvällis. :)
Natten var fruktansvärt måste jag säga. Jag sov ju i Mirelles lilla soffa, och ja, den var ganska liten för mig. :P Uch, kunde inte vända mig eller ligga som jag ville. :P Jag vaknade hela tiden pga det och en massa konstiga ljud. Så mycket sömn blev det tyvärr inte för min del. Så ja, klockan 06:00 tänder Mirelle taklampan inne hos mig och säger att jag ska gå upp nu. Lite arg jag kände mig då, för jag hade ställt mitt alarm på 06:06. :O
Iaf. Så var det bara till att stiga upp och fixa sig och äta lite frukost, för att sedan cykla iväg till jobbet som kallade 06:55. Jag kom precis i tid, där vi började med rapport. Sedan var det i full gång att ta upp alla för frukost mm. När klockan slog 10:00 fick vi personal en liten paus, med frukost. (: Ja, dagen var väl som den brukar vara på sådana vanliga boenden. Middagen stod serverad vid 12:00-tiden, då tänkte jag; haha, bara 53 minuter kvar. :P När jag äntligen fick sluta, cyklade jag hem till Mirelle igen. Jag tog ut både hennes och min hund på en runda. Fick invänta Mirelle, och sedan gjorde jag mig redo för cykelturen till Ystad. Jag satte Athena i cykelkorgen och började trampa iväg. Fy vad jag hade otur med vädret. :O Uppförsbackar och motvind hela vägen. :O Men ja, det gick iaf, jag kom ju hem till André till slut. Det tog iaf 30 minuter att cykla. :O Och jag ska cykla där varje dag jag ska jobba. :P André kom hem samtidigt som jag. :D Jag hann inte vara med honom så länge, förrän mamma kom och hämtade mig. För nu sitter jag ju i Rögla. :)  Jag har dock inte gjort någonting alls här hemma, men ändå skönt att träffa mina föräldrar. :) Men jag ska till älsklingen i morgon. <3<3 Längtar efter honom. 
Jag är dötrött känner jag, men känns för tidigt att gå och lägga sig nu. Jag har inte tittat på tv ännu, kanske går en bra film ikväll. :P Jaja. :) Nu ska Emma läsa :D hihi puss.

Vecka 22. (v21+0).

Magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.

Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning. 

Partner:

Lyssna till dig partners sexuella behov. Det är viktigt att ni under graviditeten fortlöpande diskuterar känslorna runt sexlivet och hur ni vill ha det.

Utnyttja tiden innan barnet kommer till att göra och uppleva saker som ni inte kan göra sen när barnet kommer.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Hihi, idag på jobbet tittade jag mig i spegeln. Jag bara tänkte: Oj, nu börjar det synas att jag är gravid på riktigt. :P Drog upp tröjan och tittade lite till, såg blåa steck på sidorna. Som det spänns på skinnet. Men ja, det är skönt att det börjar komma nu. :DJa, än har jag inte känt att barnet sparkar, men det kommer så småningom. Min barnmorska sa till mig att det kan ta lite tid, för något ben låg framåt, så då känner man något senare. Men det gör inget. (: Men varje kväll tänker jag, ikväll kommer hon nog sparka. :P Längar så mycket. <3 Oj, liksom vad tiden går fort. Jag är redan inne i vecka 22, det är inte klokt. :O Jag som alltid har tänkt att 9 månader är länge, men icke. :P 

 

Man ser det blåa lite här på bilden. :P

Jobbedag!

God kväll (: Nu sitter jag hemma hos Mirelle och har det allmänt lugnt. Jag slutade jobba för en timme sedan,
mitt nya jobb i St. Herrestad. Ja, vad ska jag säga? Det är inte vad jag vill jobba med, men  vad gör man inte för att bara få ha ett jobb och tjäna pengar? Det är en sluten avdelning med dementa vårdtagare. Det är nytt för mig, för jag har aldrig jobbat med dementa. Men ja, de var inte så hemska som jag trodde. Men de sa att idag var det en ovanligt lugn dag, annars är det kaos.. Men ja, det gick bra idag ändå. Jag gick ju ändå bara bredvid, men fy vad jag lärde mig lite eftersom det inte hände så mycket. Sedan var tiden 15:18-21:15, vilket kändes som en hel evighet, vad tiden gick sakta! Men nu är denna dagen avklarad! Ska vara där i morgon 06:55 igen. :O

Iaf.. Idag innan jag började jobba, blev jag väckt av André tidigt, klockan 10:00, för då skulle han gå iväg. Jag kunde inte somna om förrän klockan var 11:00 ungefär, och då skulle han såklart komma hem 11:30 igen och då kunde jag icke somna om igen. xD För då ringde Mirelle också och sa att hon skulle hämta mig snart. Upp ur sängen, in i duschen och iväg, packad med sovsäck och kudde. ;P hehe.
Vi hann precis komma hem till Mirelle när vår syster Jessica ringde och bad oss komma över på en fika. Så då åkte vi dit, och pratade lite och åt bullar. Sedan skjutsade Mirelle mig till jobbet. (: Mer hann jag inte med.

Ja, pappa hade försökt att ringa mig två gånger när jag var på jobbet, men kunde ju förståss inte svara. Då berättade Mirelle vad han ville. Han hade varit och köpt en cykel till mig, och lämnat den hemma hos Mirelle. Så glad jag blev. ^^ För måste ju ha en cykel nu till jobbet. :O Ja, så redan i morgon ska jag börja cykla hem.

Nu ska jag bege mig från datorn, och titta på tv tillsammans med Mirelle och Marcus, för sova kan jag inte göra förrän de går och lägger sig. För jag ska sova i soffan de sitter i.

God natt!

Min bebis <3

Sitter och pratar med min vän Emma på msn. (:
Det tycker jag är trevligt, jag brukar ju inte prata med folk så ofta. :P
Har precis ätit lite kvällsmat, vilket blev hemmagjorda köttbullar, makaroner och gräddsås. :) Mums. ;D
Ja, jag har inte så mycket mer att skriva om just nu ^^
Gjorde precis en slideshow med lite graviditetsbilder. Njut av bilderna av min lilla bebis. :D:D :D
Hihi. <3<3

 

 

02 September, 17:12

Redan eftermiddag! Tiden har visst bara flygit iväg, utan att man har gjort något vettigt. Har bara suttit framför datorn min, vilket inte är så bra. Det kan iofs vara för att vi vaknade klockan 13:00, då har halva dagen bara försvunnit.. Sitter i princip och liksom tar vara på min sista dag, innan mitt nya jobb. Jag ser inte fram emot det längre, eftersom jag måste cykla dit, men i morgon kan jag iaf ta bussen dit och sedan sova hos min syster. <3 För en cykel hinner jag inte skaffa tills dess. Pappa är snäll och ska fixa en till mig i helgen. (: hihi.

Ja, annars idag? Ingenting händer eller kommer att hända, vet inte ens vad vi ska äta till kvällen...
Får försöka hitta något man kan laga till som finns hemms. Orkar inte gå till affären heller idag. Idag är
det verkligen en sådan där grå och dyster dag, känns det som. :P Ajja. (:

Ne, man ska nog gå ut med hunden och kanske  bli lite piggare av den friska luften, men orkar egetligen inte. :O
Ha det så bra. <3

01 September, 19:25




God kväll.
Idag har dagen bjudit på ett besök hos min älskade farmor. (:
Där fick jag även träffa mina två underbara syskon, som jag tyvärr inte
träffas så mycket längre. Nej, jag träffar ingen i min familj längre.
Jag trodde inte att jag skulle sakna de, men det gör jag.. Väldigt mycket.
Jag trodde inte heller att de skulle sakna mig, men mamma ringer mig varje dag
och vi pratar länge nu. (: <3

Idag insåg jag att jag inte kan ta bussen till mitt nya jobb. :O
Haha, så jag måste fixa mig en cykel och sitta och cykla i
30 minuter för att komma dit och hem. :P
Fan, blir aldrig av med cyklandet.
Sa till mig själv att efter mitt hemtjänstjobb ska jag knappt aldrig mer cykla. :O
Men ja, vad gör man inte för pengarna. <3

Snart ska jag och älsklingen göra tacos, som inte är så ovanligt. (:
Så hoppas jag det kommer någon bra film på tv:n ikväll.
Känner behov av att få se någonting bra! Inte bara massa skit som
han vill se hela tiden. :P

Just det, jag och André beställde massa babykläder på "Linus & Lotta"
som han var och hämtade ut idag. Hihi,
så söta kläder, och små. Det var nog tio olika plagg. :D



RSS 2.0


Filippa -

nöjd

för en gång skull känner jag mig faktiskt nöjd med mig själv just nu. :) Hur jag ser ut och kroppen och det ... ja, undrar hur länge det varar, tills jag ska gå i vattnet på vattengympan? :( uch nej..
Snart ska jag med bussen till ystad, ska träffa annelie. :) uppdaterar mig senare.




Uppdatering.

Jag tog bussen/taxin in till stan halv ett innan idag. :) Riktigt trevlig chaufför som körde mig. ^^, Tog min cykel och gjprde ärenden i stan, bl.a. till apoteket år mamma och sedan cyklade jag runt i stan och letade efter ett lönekontor. Jag ringde sedan mamma, så hon kollade upp det på internet. Det var liksom mitt emot öp-torget. :) Så gick in och fick färdigt med mina försäkringskassa-papper. Hon tyckte det var konstigt att jag inte hat blivit månadsanställd på detta jobbet jag har nu, då skulle jag få mer pengar sen eller något var det. :/ Men inget jag kan hjälpa inte. Efter det, så var klockan två, då cyklade jag upp till annelie. :) Vi spelade spel och pratade och hade det trevligt. Jag cyklade ifrån henne halv fyra, för då tog jag mig till sjukhuset, till bassängen där :) För idag var det ju vattengympa för oss gravida. ^^, det började fyra till fem. Idag handlade det om värkarna, bedövningar och förlossningen. :) Så intressant. (: Det är olika varje vecka. :) När det var färigt, cyklade jag och lämnade cykel, och upp till ansré en stund tills pappa kom och hämtade mig. :) Nu är jag hemma och sitter och äter hemmalagade köttbullar, potatis och sås minsann. :) ajja, ska se vad som kommer på tv :) Puss. 

Skadeglädje/Malmö

Det var varit en lång dag, känns det som. :) Fick stiga upp tidigt idag också, och det var absolut inte det lättaste i morse. :O Jag var så trött och jag låg så otroligt skönt i den sköna söngen tillsammans med alla de hundar jag hade runt om kring mig i sängen. <3 Vi somnade så otroligt mysigt igår kväll, fast de hoppade upp i sängen före mig och valde plats, som såklart var i mitten och på täcket, så jag fick försöka krypa ner i den lilla bit täcke jag fick. För de låg så sött att jag bara inte ville flytta bort de.

Måste bara skriva vad som hände innan jag skulle gå och lägga mig. :D:D:D:D Jag har aldrig haft så roligt förut som jag hade just det tillfälllet. <3
Jag satt framför datorn inne på Karls rum, som jag hade suttit hela dagen. :) Sedan så skulle Karl gå och lägga sig och bad mig att gå ut därifrån, så jag sa snart. Sedan så såg han en kisspöl på golvet bredvid soffan, så han bad mig torka upp det, för jag hade alllla mina hundar inne hos honom. Jag sa till honom att jag ska öra det snart, ska bara göra klart på datorn. Så han gick ut ur rummet och borstade tänderna eller något som man gör innan man ska lägga sig. :P Sedan kommer han in i rummet igen, och ska sätta sig vid hans andra dator. Så jag tittar lite på honom, så se jag honom halka till och ta tag i skrivbordet. :O Jag fattade direkt vad det handlade om, han hade halkat i kisset som låg på golvet. :O:O Jag började asgarva, jag kunde fanimig inte sluta. Till slut så brjade jag gråta. :O:O Det var helt sjukt. Såklart tyckte inte han att det var ett dugg roligt. :( Så han kastade ut mig när jag skrattat klart och kunde gå upp ur soffan. :P 


Pappa körde mig till Rydsgård 09:00, för att jag skulle hoppa på tåget 09:20. Lite panik jag fick, när jag skulle ta ut biljett, när jag insåg att det inte fanns någon automat på den sidan, så jag gick gå till andra sidan och fixa biljett, som inte ens funkade. :O Men åkte gratis till Malmö iaf. (: Träffade då Emma på tåget. :)  Ja, vi shoppa och hade allmänt trevligt tillsammans. ^^, Det jag handlade var bl.a. En vinterjacka, vinterskor, tjocktröjor, linnen, byxor, smink, tofflor. Ja, sen minns jag inte. :) Men fy vad det var skönt att bara göra en sak för sig själv. <3
Vi åkte till ystad med tre-tåget. :) Åkte till farmor kvart över fem. :) Jag kom hem för en timme sedan, :) Nu brjar andra avenyn, så kan inte skriva mer. :)

Just det, kom på att jag och emma började asgarva på tåget hem :O:O Det var helt sjukt. emma sa; kolla där, det ser ut som hon är död. Det satt en kvinna bredvid oss p andra sidan som liksom sov med öppna ögen och stirrande på oss. :O Det såg förjävla roligt ut. :P Men hon var säkert vaken, och visste att vi skratta åt henne. Såg så himla roligt ut. :D:D:D:D Sen blev vi så trötta att vi skratta åt allt möjligt. :P

I morgon ska jag träffa annelie, sedan är det ännu ett pass för vattengympa :P hehe.

Baaah!!!

Ja, vad ska man säga? jag förstår ingenting numera! Hur kan det bli såhär helt plötsligt!!?? Nu flyttar jag hem till rögla igen, men sorgen i själen. Varför det? Därför att jag äger en hund som en viss person inte tål, och måste kasta ut henne! Då har jag inget annat val än att vara där athena är, hon är ju trots allt min älskade hund, inte bara en leksak! Att man kan dra den slutsatsen för en hund, plus att kunna förlora kärleken. Jag slänger inte bort min -åriga hund bara för att någon inte tycker om henne och vill ha bort henne! Never! Så lite betyder hon inte. 
Hon har även varit min enda anldning till att sluta tänka onda tankar om livet osv.. Låter knäppt och barnsligt. Men om jag hade dött, vad hade athena haft kvar då? Nej, ingenting! Hon har bara mig. Alla andra har mer än en person........   Jag bara tänker, hur kommer det bli sen?! Fan! Jag fattar det inte! 


Iaf. Jag har suttit hela kvällen och pratat med en tjej som är samma som jag, som är gravid och ska föda två dagar innan mig :D Det känns så skönt att få prata med någon som sitter i samma stol. :)
Nu ska jag nog gå och lägga mig och deppa eller något.!!! 

Vecka 25 (24+3)

I magen:

Händerna är fullt utvecklade och med dem känner fostrets sig för i livmodern och utforskar navelsträngen och kroppen. Fingrarna har nu naglar.

Fostret har perioder av vakenhet och sömn. Fostrets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.


Mamma:

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.

Graviditeten kan för många ställa till med matsmältningsbesvär. Livmodern trycker på tarmarna och hormonet progesteron gör att maten passerar magen långsammare för att öka upptagningen av näring. Resultatet blir dålig matsmältning och halsbränna.

Det kan också hända att du måste besöka toaletten oftare och att du får kramp i benen. En del kvinnor drabbas av åderbråck och hemorrojder under graviditeten.


Partner:

Du kanske kan höra fostrets hjärtljud genom att lägga örat mot magen. Det känns igen på att det slår mycket snabbare än mammans hjärta. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats och rätt vinkel men med lite tålamod kan det vara möjligt. Att lyssna genom en tom toarulle eller ett upp-och-ned-vänt vinglas kan hjälpa.

 
Mödravården:

Från och med vecka 25 mäter barnmorskan också livmodern. Det kallas symfus-fundusmått. Det görs genom att mäta längden från blygdbenet till livmoderns överkant på utsidan av magen. Värdet förs sen in i ett så kallat gravidogram, i din journal. Det finns en normalkurva men man behöver inte följa den exakt. Kurvan ger en bild av hur fostret växer. Ni fortsätter era besök på mödravårdscentralen regelbundet var fjärde vecka till vecka 28.


Egna tankar:

Ja, bara 15 veckor kvar tills det jag fruktar mest av allt, förlossningen. :O
Men innan det, så har jag ju ändå de här veckorna att förberea mig. :)
Men det känns som att jag inte kommer hinna allt, eftersom tiden går så fort hela tiden. Hinner ju knappt känna av att jag ens är gravid, nästan. hehe. Ja, min navel börjar bli mindre ihålig, dvs den börjar dra sig utåt. Jag har även skit ont precis undertill naveln, som ett fett blåmärke. Det syns inget blåmärke, men tror ändå det är det, innuti iaf. Det hände en liten olycka häromdagen. Jag hade cyklat från ystad till mirelle. När jag var hos henne bromsade jag cykeln, och jag trodde inte bromsen var så bra, så jag "flög" framåt, på cykelstyret. Alltså hela den pinnen tryckte hårt som fan på min magen, fy fan vad ont det gjorde. :(
Ja, magen kan jag inte dölja längre, och alla mina kläder är för små. Tröjorna går inte ner om magen, och byxorna går inte att knäppa. :( Här får man gå med mjukis redan. :O Men i morgon ska jag shoppa iaf. :)
Ja, jag har inte tagit någon ny ild på magen, vilket jag kommer att ångra senare, då jag kanske vill se hur det växer varje vecka. Men jag orkar inte. Får göra det snart. :( Jag har inte fixat mina försäkringskassa-papper än heller. Känns riktigt akut nu faktiskt, men det är inte så lätt som jag trodde. Täkte ge dem till chefen på mitt jobb, men vilken hef? Finns aldrig någon där. :( Så jag får gå till lönekontoret och be de fylla i det, annars får jag inte ut någon mammapeng. Det vill jag ju ha, eller det måste jag ju ha. Nog om det.
Bebis sparkar heela tiden nu nästan :P hehe, här får man aldrig en lugn stund av stillhet om magen. :P Men det är så härligt. :D Man kan till och med se det nu på magen. :P hihi, min lilla bebis. När jag sitter och tänker på att ag har en bibis i magen, då kan jag inte gfå in det i mitt huvud. Jag kan fortfarande inte fatta att i min mage, så liger det en ny människa. :O

Nu är man i rögla och softar. i morgon ska man till malmö med söta emma :) hihi. Men uch vilken tid, vi ska åka 9. Jag är inte pigg på tidiga dagar, men vad gör man ite. haha hon är ju så morgonpiss så det inte är klokt. :D


Draft: Sept. 27, 2009

sitter på mirelles dator just nu, en pytteliten dator så är jätte svårt att hitta rätt på knapparna. :P
Idag har man jobbat, eller ikvääll rättare sagt. Visstl, det gick bra, vi blev bara klara med allt strax efter sex.:O vilken dötid det blev där, så man städade och hade sig för att få tiden´att gå. :P Men säger, äntligen ligger man i denna håra soffa :O :´P hehe´. och jag kunde ha varit klar med datorn redan klockan tio, men kom inte in förrän tjugo i elva. :O för dum som jag var så provade jag att skriva in koden till internetet tre gåånger. Jag hade helt totalglömt att det liksom är tre gånger man bara får prova. Så i 40 minuter gick jag här och letade efter någon lapp eller vad som helst till det, där det står puk-koden på. ´För det hade varit hemskt om jag låtet det vara så när mirelle ska till skolan i morgon bitti och se att hon inte kommer ut på nätet. Men till slut hittade jag äntligen det. :P hehe, sånt besvär. Jag börjar iaf sent i morgon. haha 07:30. (H) men måste ändå sova snart. :)

 

Uch, känner verkligen att jag vill skriva av mig här, men det är för mkt som är ens ensak. :( och helt ärlig här kan man aldrig riktigt vara.. Jag orkar bannemig inte sitta och skriva dagbok för hand längre. :( Det hade varit kul senare, men orken finns inte längre, man får så ont i handleden.

 

På lördag, 3 oktober 2009 har jag och andré varit ett par i ett år. det känns som att tiden bara har rusat förbi! Vart tog den vägen??? Det är både bra och dåligt på samma gång.
Men då ska jag nog skriva i någon bok, om mig och andré. om mina minnen tillsammans med honom och sådant smått och gott. Det är ju verkligen viktigt att ha sparat tycker jag. <3 jag saknar honom just nu. jag vill bara krama om honom och pussa honom på ett sådant kärleksfullt sätt att det är helt underbart. men när får jag chansen? när är det läge?
när kan du visa? när vill du röra? Kärlek är stort, för alla. Alla vill ha kärlek, men det är lika viktigt att ge också.
Bebis vill också ha kärlek. När ska du lära känna henne? 


fan vad jag vill skriva.   God natt! 


jkmcnjod

God kväll. Då har man kommit hem från jobb, fast det var ändå ett tag sedan. :) Jobbade kväll igår och dag idag, och sov hos Mirelle på natten. Har ont i fötterna som vanligt, och är himla ovanligt super trött. Mina ögon har svidit ända sedan från igår innan jobbet, vet fan inte vad det beror på egentligen. ;S När jag kom hem idag, 13:30, har jag diskat, viltar lite och handlat. Handlingen gick inte så lysande, men fick hem allting som skulle handlas. :) Atti ligger och myser här bredvid mig i soffan, vilket gillas mkt, hon är nog mkt trött efter så mkt cykling, haha, inte för att hon anstränger sig. Hon bara sitter där i korgen och tittar på allt möjligt. :D Ska ha riktig lördag idag med chips, dipp, godig och läsk. :D Hehe, går ju bra en dag i veckan iaf :D:D:D Hoppas det då går något bra på tv:n :D:D

fre

fredag ida a... Jobb snart. Trött ja.

Var i rögla igår, tog bussen in till ystad i morse halv 9..
inget intressant här inte..
vecka 25 idag.. hatar det för tillfället. inga kläder passar, har inget att ha på mig. när jag väl hittar fula mjukis jag KAN ha på mig, så klagas det.. har ju inget val! fan. .  aja, ska sminka mig nu. försöka med det, kanske känns bättre dåöö.

torsdag

en grå dag? regn? nja,, det är över nu.

Jag kom på en sak jag aldrig skrev i gårdagens blogg, eftersom det var så konstigt. Känns som att jag fick en minneslucka just den tiden, men det kom tillbaka sen. :S När jag cyklade ifrån sukhuset, så klarade jag knappt av att cykla, jag hade en sådan värk i vänster sida av magen, långt ner.. Det var den värsta känslan jag haft hittills, trodde jag skulle ramla av cykeln. Men jag kom hem precis, det tog sin tid. Jag kände mig otroligt svimfärdig när jag gick upp för trappan här i lägenheten, var tvungen att sätta mig ner och andas. Tänkte hela tiden, måste ringa andré, för detta var inte normalt. Men tanken kom att jag kan ju inte störa honom på sitt nya jobb. Så jag satt där ett tag, tills jag klarade av att gå ändå in vilket inte var alls långt. Jag klarade av att ta av mig skorna och släpa mig till sängen då älskade athena kom och slicka mig i huvudet när jag låg i sängen och gallskrek av smärta!! Det var verkligen skit jobbigt. Men till slut så somnade jag, av all den trötthet det blev av den smärtan. Nej, uch :(

NU sitter man i mörker och gör ingenting, väntar bara..

Vattengympa

Kväll vart det nu ja.. Känns som man har haft fullt upp hela dagen.. Så nu är jag trött.
Jag träffade Emma klockan 13:00. :) Vi gick lite i stan och tittade lite. ^^, Sedan gick vi och fika. När vi satt och fika, så ringde det dolt nummer till mig. Jag svarar aldrig på dolt nummer numera, tycker inte om det. Men Emma övertalade mig om att det kanske var viktigt, ja och det var det. Det var en barnmorska som ringde och frågade vad jag skulle göra klockan 16:00 idag, alltså om en timme då. Idag började nämligen en omgång med vattengympa för gravida. :) Så sa hej då till emma, hem och ut med atti. och sedan på cykeln ner till badet på sjukhuset, eller ja, samma bygnad som jag går till barnmorskan till. Det var grymt jobigt i början, att visa sig. Men sedan kändes det okej, när man liksom var i vattnet och hängde med läraren på hennes rörelser. :) Sedan var det avslappning i en hel halvtimme i vattnet, riktigt skönt. :D:D:D:D aja,

jobbigt !

Happ, sitter man här igen och skriver..
Kom nästan precis hem från jobbet mitt. Cykelturen är ju inte det roligaste, speciellt inte när man har jobbat heöa dagen och har så himla ont i hälarna så det inte är sant, så är man tvungen att sitta på cykln och trampa i motvind en halvtimme. Nej, nej. Inte gilla.. Jag jobbade kväll igår, gick bra. Jobbade dag idag, gick bra. Jag var köksa idag igen, som gick bättre idag faktiskt. (: Så allting gick så smidigt. Jag sov hos Mirelle inatt förståss. :)
Snäll syster. <3.
Så ska man snart på cykeln igen och cykla och göra lite ärenden i stan, och sedan ska man hem till farmor och ja,? titta på tv och så. :) För hennes sällskap skull. :) Nu vart det inget mer att skriva. <3 puss.  

athena <33

Goood kvääälll. :)

Ska vara kort av mig, vi ska nämligen se film nu. :)
Igår var jag hos annelie frn 15:00-20:30. (: Vad vi gjorde? Vi bakade chokladbollar som man inte kunde kalla chokladbollar. :O Och vi spelade lite sällskapsspel, och konstigt nog så vann jag hela tiden. :P Så vi spelade tills hon vann någon gång också. :) Ja, när jag var hos annelie kom mirelle och hämtade athena. :( För hon ville inte att dezza skulle behöva vara ensam på kvällen, så athena sov hos mirelle. Gud vad jag har saknat henne. När jag kom hem mös jag och andré med chips och film, 17 again. :)
Det var denlördagen, men sutade inte förrän klockan 04:50 i morse, :P För vi såg en film "Mask" då. :) sen sov vi gott. Steg upp 11:00 i morse. :) Jag trodde athena skulle komma tidigt, men hon kom inte förrän precis nästan, 16:50. Men nu är hon här iaf. Vi har inte gjort så mkt mer än att se film idag heller och jag har diskat. :) Ha det fett bra! Puss

Vecka 24 (23+1)

I magen:

Även om barnet fortfarande får syre genom moderkakan så börjar lungorna att producera surfactant för att förbereda fostret inför ett liv på utsidan. Det är ett ämne som gör att alveolerna hålls utspända så att lungorna inte kollapsar och klibbar ihop sig när vi andas ut. Innerörat är nu helt utvecklat och fostret kan känna skillnad på upp och ned. Innerörat kontrollerar nämligen balansen.


Mamma:

Din fundus, det vill säga toppen av livmodern, har nått över naveln. Du känner fostrets rörelser väl och kanske kan du till och med avgöra när fostret är vaket och när det sover.

Det är vanligt med halsbränna, ryggont, täta urinträngningar och ont i benen. Vissa kvinnor samlar vatten i vävnader och får svullna ben, framför allt på eftermiddagar och kvällar. Lägg upp benen när du sitter och lägg en kudde under benen när du sover. Du kan också använda stödstrumpor för att lindra besvären.

Ungefär två procent av alla gravida kvinnor drabbas av havandeskapsförgiftning. Oftast sker det i slutet av graviditeten, det är ovanligt att man drabbas av det innan vecka 24. De vanligaste symptomen är svullna händer, svullna fötter eller svullet ansikte samt en snabb viktökning. Tack vare regelbundna blod- och urinkontroller på mödravårdscentralen kan tillståndet nästan alltid upptäckas innan det blir allvarligt.


Partner:

Du kan troligen känna fostrets rörelser när du lägger handen på magen!


Mödravården:

Du går fortfarande på mödravårdens regelbundna kontroller var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Ja, tankarna är att tiden går så otroligt fort! Redan vecka 24 av 40?! Hm. :)
Min lilla bebis sparkar så mkt nu för tiden, ibland kan jag inte ens somna så mycket hon ska sparka. :P Speciellt igår kväll, hon kanske märke att man var lite sur och irriterad och så, så det gjorde henne kanske orolig. :( Men det är en härlig känla när man känner det hela tiden, men jag trodde det skulle kännas på ett annat sätt. Men detta är också underbart. ^^, Jag tror att jag ska till mvc om någon vecka, är inte säker. Jag läste igår att barnet kan höra ellting vad man äsger och runt omkring. (: Hehe.

   

700 gram

   

27 cm






Redan 24 ?:O

Då var det redan lördag!??

I torsdags jobbade jag kväll, 15:22-21:15. Det kändes helt okej att jobba den kvällen. :) Men tyvärr, s blev vi klra med allting redan klockan 19:30, så från det till 21:15 satt vi bara och väntade på att sluta, men jag fick gå en halvtimme tidigare iaf. ^^ Mamma kom och hämtade mig hemma hos Mirelle, och vi hämtade André i Ystad. Sedan åkte vi hem till Rögla. Vi gick och lade oss nästan direkt, och tittade på kvällens idol på datorn. :) Igår, fredag?? Ja, då gick jag in i vecka 24 iaf. :) Låter jätte mycket tycker jag. :D Om en vecka är det bara 15 vekor kvar. :O Ih! Börjar känna oro inför förlossningen. :O:O:O:O
Ja, igår vart det inte så mkt, vi åkte tillbaka till Ystad iaf.. Jag somnade ganska tidigt.
Nu sitter jag här och väntar tills klockan ska bli 12:00, så Andre lovade att vakna och stiga upp så vi kan se fortsättningen av Wallander Tjuven. Så jag sitter framför datorn för att fördriva tiden..
Idag ska jag umgås med Annelie en stund, mer händer inte.
Ha det fint. PUss.

Köksa

Ta dagen som den är!

Jahapp. :D Onsdag idag då, ett litet tag till. Tiden går fort minsjäl. :) Det är riktigt skönt må jag säga. Ja, iaallafall. :) Dryyyyyg morgon det var! Det var kallt som sören att cykla klockan sex, och örkt var det också. Men kallt, uch ja. Vantar, mössa och halsduk nästa morgontur, helt klart. :O
Det var riktigt stressigt på jobbet tyckte jag, för idag var jag köksa, dvs att jag var i köket heeela dagen och fixade frukost, lunch och disk och allt det där. Det är ju inte så enkelt när man inte vet vad människorna ska äta till frukost och allt sånt? :S Och efterrätt efter maten skulle man ha fantasi till att välja ut, och det hade jag jätte svårt för. Det tog mig nog 40 minuter att tänka ut något, så det blev liksom bara glass med chokladsås som ag kom fram till. Ja, så hittade jag ett recept på choklasås, som ag följde till punkt och pricka?? Ja, hur mkt är egentligen 1 hg kakao? Såsen blev verkligen ingen sås, smaka inte som sås, såg inte ut som sås och ja. :O Herregud! Så jag gick och hämtade konserverade fruktcoctales? Så duktig är jag när det gäller köket. :O:D
Sedan var klockan lite över vad jag egentligen skulle sluta, så jag gick. :D Cyklade äntligen hem, med Athena bredvid mig. ;) Så har jag varit dötrött hela dagen nu, med huvudvärk och massa sånt skit. :( Men nu mår jag bra. :) Men har inget att göra, så diskade "lite" för att ördriva tiden. Men nu är det dött. :P



15 septembet

Häärlig dag=ledig :P
Det vill jag vara varje dag. :D
Men i morgon ska jag cykla till jobbet klockan 06:00, jej uppskattas riktigt mycket :O:S
Idag har det dock inte hänt så mycket, inte igår heller då jag också var ledig.
Minns inte ens vad jag gjorde igår. :(
Jo nu, jag cyklade iaf upp till Sandra klockan 16:00, men var inte hos henne förrän 17:00, för jag var in om på Willy:s och handlade goda winerbröd. (: Vi satt och snacka en massa och hade det trevligt. Mindre trevligt var det när min medföljare till hund Athena kissade på tre olika stället inne hos henne. :( 
Jag cyklade hem igen klockan 19:00, då var det dags för kvällsmat som egentligen skulle bestå av chili con carne, men André tyckte det var försent att göra det då, så jag gjorde makaroner och köttbullar istället. :)
Vi gick och lade oss tidigt, jag somnade såklart, medans han låg vaken länge och väckte mig många gånger som vanligt. Idag, har man inte gjort så mycket heller. Var nere i stan på bikhandeln som en tjänst till min syster bara, mer har inte gjorts. Vi lagade chili con carne idag i stället, så vi har nästan precis ätit. Mätt som man är nu, orkar man inte ens gå och lägga sig, för det innebär att man ska röra på sig och gå ut med Athena också. :P Haha. :P Men ska bli skönt att sova, när jag ska jobba i morgon. :O Nu ska jag försöka resa på mig, med min tjocka mage :D:D Hej då. God natt!



Vecka 23 (22+2)

I Magen:

Hudens pigment tillkommer och även om fostret ackumulerar kroppsfett så sitter huden löst, vilket ger fostret ett skrynkligt utseende. Det händer för att huden produceras snabbare än kroppsfettet. Fostret rör på fingrar, tår, ben och armar och det kan hända att kvinnan känner fosterrörelserna tydligt. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler.

Om fostret föds nu finns det en liten chans att det överlever med kvalificerad experthjälp och chansen för överlevnad ökar nu för varje dag.


Mamma:

Ju närmare förlossningen du kommer desto svårare kan det bli att sova. Nattsömnen kan bli kort på grund av exempelvis täta urinträngningar, halsbränna och kramp i benen. Kanske ett varmt bad, en kopp örtte, lugnande musik eller en god bok kan hjälpa dig att somna lättare. En del läkare rekommenderar att kvinnan sover på sidan med en kudde mellan benen.

Tänk på att inte stressa eftersom det får din puls att öka. När din puls ökar så ökar också fostrets puls. Det kan märkas genom att barnet kan sparka. Prova avslappningsövningar eller vila för att lugna fostret.


Partner:

Hjälp din partner att stressa av. Prata med varandra och ta reda på vad som gör henne stressad. Ofta kan det vara osäkerhet om framtiden, exempelvis er ekonomiska situation eller frågor inför förlossningen. Prata, prata och prata! Det kan också vara lugnande för henne om ni diskuterar och planerar förlossningen och tiden strax efter den. Läs mycket tillsammans om de saker som gör henne orolig. Det får också dig att känna dig mer delaktig i graviditeten.


Mödravården:

Du fortsätter att besöka mödravården regelbundet, ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Jag växer och växer. Folk lägger märke till att jag är gravid nu och jag känner sparkarna mer och mer. :) Mer har jag inte att tillägga. :)



söndag 13 september

Ligger här och har super duper ont i fötterna, så jag är tvungen att ligga här i sängen. :O:O
Igår vart jag på jobb, 14:22-21:15. Jag träffade en gammal vän där som även jobbar där nu, vilket var trevligt. (: Hehe, och förstår inte, hon frågade om jag var med barn. Jag undrade om det syntes. :O Trodde inte det skulle synas så mkt egentligen. Men ja. :)
Det gick bra annars på jobbet, förutom att tiden gick så otroligt sakta som alltid. :O
Sedan var det äntligen dags att sluta, då skulle jag cykla till Mirelle, vilket inte är så jätte långt. Och mörkt var det, så jag kunde knappt cykla, trodde det skulle finnas gatulampor, men icke. :O
Mirelle och jag satt sedan i soffan och tittade på film och åt lite chips. :) Jag somnade i soffan, så gick sedan upp och lade mig.
Öh, sen skulle man upp igen klockan 06:00 i morse, skynda sig med allting och sedan cykla till jobbet 06:55-12:53. Efter detta har jag så jätte ont i fötterna, de pulserar som fan. :O 
Men posetivt var att det gick jätte snabbt att cykla hem idag, tsm med Athena. Så nu ligger man här i sängen och tar det äntligen lugnt, och väntar på André som ska komma hem, så vi sedan kan laga chili con carne. :)
Ha det nice. Pussss.. <3<3




hmhmhmh

Dagen har bestått av nörddator och nördtv.?!
André ringde och väckte mig kvart över 12 innan, vilket har fått min dag upp och ner.. Har varit på dåligt humör, sur och sådär och trött som tusan. Men André kom hit klockan 16:00. :) <3 Vi har bara tittat på tv och så, mer har jag inte att skriva om dagen :S Vi ska snart ut till mitt rum och se någon film och sen sova. Jag ska jobba i morgon. :( 14:15 tror jag jag börjar. :( Jag vill inte!!!

hkbngmnbbs....

Så sitter man i Rögla igen.. En massa tankar blandas i mitt huvud just nu.. Vet inte hur jag ska hantera detta! Det blir bara svårare och svårare. "/ Vill bara blunda för allt, men det är inte så enkelt! det är alltid lättare sagt än gjort! Det har jag verkligen märkt
Men kan dock ingenting göra just nu, bara låta det vara.

Idag gick jag upp tidigt, fast jag inte behövde cykla till jobbet. :) Jag gick upp halv tio i morse, vilket kändes underbart faktiskt. Så mycket man kan hinna med och dagen försvinner inte så fort heller. Men jag gjorde ändå ingenting den tiden jag satt ensam vaken. :)
När klockan var runt ett, vaknade älsklingen iaf, men då skulle jag gå. :) hihi. ^^
Cyklade hem till Annelie och umgicks med henne ett tag. Vi pratade en del och spelade Buzz. :)

Orkar inte skriva mer... Snart börjar idol, då kanske man får sig ett skratt iaf. :)

Ha det bra!!
 

Utrycka sig?




Give me a reason.



Ibland är det omöjligt att kunna utrycka sig på rätt sätt. Då blir allt ett missförstånd,
som man kanske sedan inte kan ändra på.
Iband är det något som sitter fast hårt i huvudet som gör att man gärna vill prata,
skriva sjunga, ja vad som helst. Då blir allting helt plötsligt så otroligt jobbigt,
och man orkar inte med någonting alls.
Jag ill utrycka mig, men det går inte. Det är fruktansvärt jobbigt!
Här ligger man ensam i sängen och vet inte vad jag ska ta mig till..
Athena ligger under sängen och snarkar för fullt,
som hon förståss alltid gör. Jag är glad att hon finns, eller mer än glad.
Som sagt, det går inte att utrycka sig.
Jag hade tanken på att skriva av mig, men när jag började skriva
så sumpade det sig, och hjärnan har typ bara lagt av helt..
Det finns ingenting att göra..
Ligger och väntar på att han ska komma hem igen bara,
mer händer inte i min värld just nu.
Ne, ska kanske försöka sova nu!
Puss!



Skivet: 01:24


jobbjobbjobb :P trötttrött

Det vart ännu en dag att spola ner i toaletten. Speciellt i morse. :O Jesus vad trött jag var.. Samma visa i morse då, upp halv sex och cykla till Mirelle klockan 06:00. Sedan väntade jobbet 06:55.. Tiden var lång idag! Fast jag bara arbetade en timme mer än igår. Ajja, det var skönt när jag fick sluta iaf. :) Då cykla jag till Mirelle igen och diskade åt henne. ^^ Sedan cyklade jag hem till min älskling. (: Haha! Han hade nästan nyss vaknat när jag kom hem. :O Och jag liksom hade jobbat :P Haha. :D Men jag somnade nästan direkt. :P Var så fruktansvärt trött. :O
Jag pratade med pappa i telefon innan idag också, och han har bokat in mig till en intensivkurs för körkort i oktobet :). Hihi, pappa är snäll. ^^, jag och André har precis ätit middag, och innan det stod jag och bakade, tyvärr vet jag inte vad det heter jag bakade. Men jag gjorde en mördeg och mosade ner dumlegodis i det. :P Haha. Får hitta på något namn. (; Vi käkade iaf fiskpinnar och pommes. :) Och snart börjar idol, som vi ska se, med chips, kanske ;D Men låter det nog vänta tills maten har smält ner i magen. ;P Det ska sovas som fan i morgon bitti :D Ledig i morgon. :D woho. Det ska jag ta vara på. <3<3<3 Hej då.

<3<3



Jag älskar Athena <3 En allra bästa vän i alla situationer <3


Jag älskar André <3 En känsla jag aldrig har haft förut! Jag hoppas att vi kommer klara allting tillsammans.



Jag älskar vår dotter, som ska komma till välden! Hon ska få det bra! <3


Jag älskar min familj, som finns där för mig i alla lägen <3


Och, jag älskar mina vänner. <3 issa håller jag på att tappa kontakten med och vissa har jag fått kontakt med igen, efter lång tid. <3


Plågodag!

Äntligen hemma efter en låång, låång dag!
Klockan ringde klockan 05:15 imorse, vilket var rena plågan för mig, speciellt för att jag inte kunde somna inatt och låg vaken så mycket.:( Men jag fick tvinga mig att stiga upp och göra mig i ordning för jobbet som väntade mig 06:55. Jag tog cykeln och Athena och cyklade hem till Mirelle, som bor bredvid jobbet klockan 06:00, så jag var hos henne 06:30, där jag lämnade av Athena så hon kunde umgås med Dezza, Mirelles hund. :) Ja, sedan cyklade jag vidare till jobbet, tog rapport. Fick veta att jag var helt själv på min avdelning. :S Första dagen?! Alla gick, jag tänkte; vad fan ska man göra nu?  Satte bara på en kanna kaffe och väntade, tänkte först fixa med frukosten men kylskåpet och allt annat var åst och jag hade inte fått nycklar än. ;S Men det kom två stycken runt 07:30 som tur var. Idag gick det hyffsat bra på jobbet, jag börjar så smått komma in i rutinerna de har.. :) Fick egna nycklar idag också. ^^,  och slutade 12:00, riktigt skönt. Så var det till att hämta Athena och cykla hem till Ystad igen. (: Sen var jag dötrött, somnade klockan 16:00, i tio minuter. För kom på att jag skulle sticka till farmor. Så jag tog Athena och cykeln och for till farmor. :) Mirelle var också där. :) Vi åkte till apoteket nätan direkt, för både hon och jag hade huvudvärk. :P Sedan så skulle jag klippa gräset, men blev inget av det för så svag som jag är (speciellt idag) så kunde jag inte starta gräsklipparen.. :) Skönt ändå, så plockade lite plommon till farmor i stället. ^- Sedan somnade jag på golvet i tv-rummet. ;S Vilket inte känns så bra nu, har ont i ryggen. :( Nu ska jag och André se på Idol och äta vitlöksbröd. (. Mumsi. ^^ Sedan kommer min favorit "Andra Avenyn" :D:D hihi. Uch, ska upp lika tidigt i morgon och jobba. :( Ser inte fram emot det, men money. <3

Skadeglädje?

Då vart det redan kväll?! Vart tar all tid vägen? Fast vi vaknade hyfsat tidigt idag, så har man ändå inte hunnit att göra någonting? :S Jag har dock varit på Willy:s och handlat lite iaf, så helt sysslolös har jag ju inte varit. Jag hade Athena med mig i cykelkorgen. För det är synd att lämna henne, hon blir så ledsen. När vi cyklar mot Willy:s, så hoppar hon bara ur korgen och gör en volt ner på marken, och viftar på svansen. Hehe, lite kul var det faktiskt, men undra vad folket runt omkring tänkte..
Nu sitter jag och äter middag, ensam, för André har visst somnat i sängen. "/
Och i morgon ska jag jobba, 06:55.. Det är bara att hoppa upp på cykeln klockan 06:15 och cykla iväg. :P
Nu ska man bara sitta och vänta på att klockan blir 20:00 iaf, då det kommer ett program på tv 4, Tina cooknågonting. :P hehe.  Ha det bra.



Sparkar <3

Haha, äntligen. ^^,
Igår kväll/inatt kände jag de första sparkarna från den lilla tösen i magen.
Och låg precis här i soffan och bara njöt av de små sparkarna jag kände (:
Hehe, trodde inte det skulle kännas så som det gör, men känns som små knuffar innifrån och att det liksom bubblar i magen på något konstigt sätt. :P
Men det kommer säkert att kännas starkare senare, vilket jag ser fram emot. :)
Men jag får nöja mig med detta sålänge. :P Hehe, kan ligga helt stilla hur länge som helst och bara hålla min hand på magen och vänta på de små knuffisarna jag får känna lite då och då. :D
Hehe, ville bara skriva av mig med detta ^^,

06 September, 14:10

God morgon, eller middag eller ja..
Igår kom jag inte till André förrän klockan var ungefär 20:00, vilket var senare än jag trodde.
Men jag kom ju i alla fall dit, vilket jag tycker var huvudsaken. Vi bröjade laga mat direkt, vilket gick sådär. hehe. Som det ser ut i köket. :O Och ingen av oss orkar röjja undan där, än iaf. Vi gjorde spaggetti & köttfärssås, vilket jag kan tycka inte ska vara så svårt, och inte bli så kladdigt och stökigt till. Men jo, jag lovar att det blev en katastof med det.. Men gott vad det iaf. :) Och vi åt till film, Så många filmer det gick på tv igår kväll. :D hehe
Senare blev det mitt val av film, "sthlm boogie" (: Och chips senare. Sedan var det god natt. Fast somnade inte förrän klockan var 06:00. :O För André såg på tv fram till 04:30, sedan blev jag pigg som fan och kunde inte sova. :O Så jobbigt, så har sovit ända till 13:00 idag. Har precis ätit frukost och så, mer har det inte hunnits.
Och så sitter jag här och tror nästan jag ska dö ibland, har så himla ont i hjärtat eller något som är i närheten av hjärtat. Då och då kniper det till som fan, eller jag kan inte förklara. Men ont som fan gör det!
Nej, nu känner jag mig rastlös, funderar på att fixa i köket, men fan heller ensam.

Athena <3

♥ Jag lever i ungefär 15 år.


♥ Varje gång du lämnar mig, betyder sorg för mig.


♥ Ge mig tid att förstå vad du begär av mig. Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.


♥ Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.


♥ Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.


♥ Tala med mig fastän jag inte förstår orden; jag blir glad bara över att höra din röst.


♥ Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.


♥ Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand, men jag använder inte min styrka mot dig.


♥ När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra, så tänk på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.


♥ Ta hand om mig när jag blir gammal; kom ihåg, du blir också gammal.


♥ Var hos mig när jag har det svårt, allt blir lättare bara jag har dig.



Jag älskar dig. 
Din hund.



       
                                                                                  


Mobiljävel

Jahapp, då var det en ny dag, lördag. :)
Idag bjuder dagen på ledigheter. hehe. Älskar när jag är ledig från jobb. <3
Jag sitter fortfarande i Rögla, men ska förmodligen snart åka till min efterlängtade
pojkvän som väntar på mig i Ystad. ^^)
Hihi, men han var dum i natt och ringde mig klockan 02:00, när jag nästan precis hade lyckats att somna. :P
Och vad ville han? :P nej, ingenting. Han ville bara veta var våra hundar här är någonstans. xD
Så jag gav igen på honom i morse och ringde upp honom 09:30 och väckte honom då, men
fick tyvärr inte prata så länge med honom för han skulle fortsätta sova. :P haha. ;D
Sen rindge han och väckte mig igen när klockan var 12:30. :P Så typiskt. Måste nog ha mobieln på ljudlöst om man vill ha en sömn utan väckning. :D

Ajja, nu ska här duschas och sådant. :d ha det fint.

Cykeltur

God kvällis. :)
Natten var fruktansvärt måste jag säga. Jag sov ju i Mirelles lilla soffa, och ja, den var ganska liten för mig. :P Uch, kunde inte vända mig eller ligga som jag ville. :P Jag vaknade hela tiden pga det och en massa konstiga ljud. Så mycket sömn blev det tyvärr inte för min del. Så ja, klockan 06:00 tänder Mirelle taklampan inne hos mig och säger att jag ska gå upp nu. Lite arg jag kände mig då, för jag hade ställt mitt alarm på 06:06. :O
Iaf. Så var det bara till att stiga upp och fixa sig och äta lite frukost, för att sedan cykla iväg till jobbet som kallade 06:55. Jag kom precis i tid, där vi började med rapport. Sedan var det i full gång att ta upp alla för frukost mm. När klockan slog 10:00 fick vi personal en liten paus, med frukost. (: Ja, dagen var väl som den brukar vara på sådana vanliga boenden. Middagen stod serverad vid 12:00-tiden, då tänkte jag; haha, bara 53 minuter kvar. :P När jag äntligen fick sluta, cyklade jag hem till Mirelle igen. Jag tog ut både hennes och min hund på en runda. Fick invänta Mirelle, och sedan gjorde jag mig redo för cykelturen till Ystad. Jag satte Athena i cykelkorgen och började trampa iväg. Fy vad jag hade otur med vädret. :O Uppförsbackar och motvind hela vägen. :O Men ja, det gick iaf, jag kom ju hem till André till slut. Det tog iaf 30 minuter att cykla. :O Och jag ska cykla där varje dag jag ska jobba. :P André kom hem samtidigt som jag. :D Jag hann inte vara med honom så länge, förrän mamma kom och hämtade mig. För nu sitter jag ju i Rögla. :)  Jag har dock inte gjort någonting alls här hemma, men ändå skönt att träffa mina föräldrar. :) Men jag ska till älsklingen i morgon. <3<3 Längtar efter honom. 
Jag är dötrött känner jag, men känns för tidigt att gå och lägga sig nu. Jag har inte tittat på tv ännu, kanske går en bra film ikväll. :P Jaja. :) Nu ska Emma läsa :D hihi puss.

Vecka 22. (v21+0).

Magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.

Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning. 

Partner:

Lyssna till dig partners sexuella behov. Det är viktigt att ni under graviditeten fortlöpande diskuterar känslorna runt sexlivet och hur ni vill ha det.

Utnyttja tiden innan barnet kommer till att göra och uppleva saker som ni inte kan göra sen när barnet kommer.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller ungefär var fjärde vecka fram till vecka 28.


Egna tankar:

Hihi, idag på jobbet tittade jag mig i spegeln. Jag bara tänkte: Oj, nu börjar det synas att jag är gravid på riktigt. :P Drog upp tröjan och tittade lite till, såg blåa steck på sidorna. Som det spänns på skinnet. Men ja, det är skönt att det börjar komma nu. :DJa, än har jag inte känt att barnet sparkar, men det kommer så småningom. Min barnmorska sa till mig att det kan ta lite tid, för något ben låg framåt, så då känner man något senare. Men det gör inget. (: Men varje kväll tänker jag, ikväll kommer hon nog sparka. :P Längar så mycket. <3 Oj, liksom vad tiden går fort. Jag är redan inne i vecka 22, det är inte klokt. :O Jag som alltid har tänkt att 9 månader är länge, men icke. :P 

 

Man ser det blåa lite här på bilden. :P


Jobbedag!

God kväll (: Nu sitter jag hemma hos Mirelle och har det allmänt lugnt. Jag slutade jobba för en timme sedan,
mitt nya jobb i St. Herrestad. Ja, vad ska jag säga? Det är inte vad jag vill jobba med, men  vad gör man inte för att bara få ha ett jobb och tjäna pengar? Det är en sluten avdelning med dementa vårdtagare. Det är nytt för mig, för jag har aldrig jobbat med dementa. Men ja, de var inte så hemska som jag trodde. Men de sa att idag var det en ovanligt lugn dag, annars är det kaos.. Men ja, det gick bra idag ändå. Jag gick ju ändå bara bredvid, men fy vad jag lärde mig lite eftersom det inte hände så mycket. Sedan var tiden 15:18-21:15, vilket kändes som en hel evighet, vad tiden gick sakta! Men nu är denna dagen avklarad! Ska vara där i morgon 06:55 igen. :O

Iaf.. Idag innan jag började jobba, blev jag väckt av André tidigt, klockan 10:00, för då skulle han gå iväg. Jag kunde inte somna om förrän klockan var 11:00 ungefär, och då skulle han såklart komma hem 11:30 igen och då kunde jag icke somna om igen. xD För då ringde Mirelle också och sa att hon skulle hämta mig snart. Upp ur sängen, in i duschen och iväg, packad med sovsäck och kudde. ;P hehe.
Vi hann precis komma hem till Mirelle när vår syster Jessica ringde och bad oss komma över på en fika. Så då åkte vi dit, och pratade lite och åt bullar. Sedan skjutsade Mirelle mig till jobbet. (: Mer hann jag inte med.

Ja, pappa hade försökt att ringa mig två gånger när jag var på jobbet, men kunde ju förståss inte svara. Då berättade Mirelle vad han ville. Han hade varit och köpt en cykel till mig, och lämnat den hemma hos Mirelle. Så glad jag blev. ^^ För måste ju ha en cykel nu till jobbet. :O Ja, så redan i morgon ska jag börja cykla hem.

Nu ska jag bege mig från datorn, och titta på tv tillsammans med Mirelle och Marcus, för sova kan jag inte göra förrän de går och lägger sig. För jag ska sova i soffan de sitter i.

God natt!

Min bebis <3

Sitter och pratar med min vän Emma på msn. (:
Det tycker jag är trevligt, jag brukar ju inte prata med folk så ofta. :P
Har precis ätit lite kvällsmat, vilket blev hemmagjorda köttbullar, makaroner och gräddsås. :) Mums. ;D
Ja, jag har inte så mycket mer att skriva om just nu ^^
Gjorde precis en slideshow med lite graviditetsbilder. Njut av bilderna av min lilla bebis. :D:D :D
Hihi. <3<3

 

 


02 September, 17:12

Redan eftermiddag! Tiden har visst bara flygit iväg, utan att man har gjort något vettigt. Har bara suttit framför datorn min, vilket inte är så bra. Det kan iofs vara för att vi vaknade klockan 13:00, då har halva dagen bara försvunnit.. Sitter i princip och liksom tar vara på min sista dag, innan mitt nya jobb. Jag ser inte fram emot det längre, eftersom jag måste cykla dit, men i morgon kan jag iaf ta bussen dit och sedan sova hos min syster. <3 För en cykel hinner jag inte skaffa tills dess. Pappa är snäll och ska fixa en till mig i helgen. (: hihi.

Ja, annars idag? Ingenting händer eller kommer att hända, vet inte ens vad vi ska äta till kvällen...
Får försöka hitta något man kan laga till som finns hemms. Orkar inte gå till affären heller idag. Idag är
det verkligen en sådan där grå och dyster dag, känns det som. :P Ajja. (:

Ne, man ska nog gå ut med hunden och kanske  bli lite piggare av den friska luften, men orkar egetligen inte. :O
Ha det så bra. <3


01 September, 19:25




God kväll.
Idag har dagen bjudit på ett besök hos min älskade farmor. (:
Där fick jag även träffa mina två underbara syskon, som jag tyvärr inte
träffas så mycket längre. Nej, jag träffar ingen i min familj längre.
Jag trodde inte att jag skulle sakna de, men det gör jag.. Väldigt mycket.
Jag trodde inte heller att de skulle sakna mig, men mamma ringer mig varje dag
och vi pratar länge nu. (: <3

Idag insåg jag att jag inte kan ta bussen till mitt nya jobb. :O
Haha, så jag måste fixa mig en cykel och sitta och cykla i
30 minuter för att komma dit och hem. :P
Fan, blir aldrig av med cyklandet.
Sa till mig själv att efter mitt hemtjänstjobb ska jag knappt aldrig mer cykla. :O
Men ja, vad gör man inte för pengarna. <3

Snart ska jag och älsklingen göra tacos, som inte är så ovanligt. (:
Så hoppas jag det kommer någon bra film på tv:n ikväll.
Känner behov av att få se någonting bra! Inte bara massa skit som
han vill se hela tiden. :P

Just det, jag och André beställde massa babykläder på "Linus & Lotta"
som han var och hämtade ut idag. Hihi,
så söta kläder, och små. Det var nog tio olika plagg. :D




RSS 2.0